Toch genieten ondanks het wisselvallige weer

  1. admin
  2. 1 August 2012 01:26

Toch genieten ondanks het wisselvallige weer

Nederlandse vakantiegangers vermaken zich prima in eigen land. Regenbuien ten spijt is het aan het strand, achter glas, en in de duinen goed toeven. De Noordzeekust lag er gisteren zonovergoten bij en wie zich tegen de wind afschermde, had daar een mooie vakantiedag.

Hollands zomerweer houdt ook volgende week aan. Hoewel de temperatuur midden volgende week stijgt, nemen nogal wat vakantiegangers het zekere voor het onzekere en storten zich op de last minutes naar warmere oorden.

Reisbureaus melden deze week 30 tot 40 procent meer vraag.In eigen land verlaten veel kampeerders voortijdig de campings. „Het is dramatisch”, klaagt Pieter de Keuninck, van camping Welgelegen in het Zeeuwse Breezand.

Tim Slager, mede-eigenaar van De Molecaten-campings en vakantieparken, ziet ten opzichte van 2011 nu al tussen de 8 en 10 procent aan omzet verdampen. „Door het slechte weer worden ook onze campingwinkels hard getroffen.”

In het Twentse Ommen probeert campingbaas Gerrit-Jan Hagedoorn van de Beerze Bulten zijn 2500 gasten met binnenactiviteiten te vermaken.

Populaire gezinscampings en vakantieparken in de Zuid-Europese landen zitten inmiddels vrij vol, zegt Steven van Nieuwenhuijzen, directeur van D-Reizen. „Vliegreizen zijn nog beperkt te krijgen, als je een beetje flexibel kunt zijn.”

Bron: Telegraaf.nl


Plaats een Reactie


× drie = 6